OUTDOOR ZWOLLE

Outdoor Zwolle is een door de SOHZ - Stichting Organisatie Hondenshow Zwolle - georganiseerde hondententoonstelling op het eigen terrein van KC Zwolle e.o. Dit in samenwerking met de KC Zwolle. Deze tentoonstelling wordt onder auspiciën van de Raad van Beheer georganiseerd.

Een hondententoonstelling wordt ook wel een exterieur-show genoemd.  Op dit evenement beoordeelt een keurmeester je hond onder andere op zijn uiterlijk. De keurmeester kijkt naar hoe je hond er uitziet en hoe deze 'in elkaar zit' oftewel hoe je hond is gebouwd. Dit op basis van een vastgestelde rasstandaard. De keurmeester kijkt ook of je hond zich netjes gedraagt in de showring. De hond moet sociaal zijn en mag geen agressief gedrag laten zien. Ook mag hij geen gebreken of ziekten vertonen waar hij last van kan hebben. Die kunnen immers welzijnsbeperkend zijn voor je hond. Om te kunnen deelnemen aan een hondententoonstelling dient de hond in bezit te zijn van een stamboom.

Er wordt 2 dagen gekeurd, de honden zijn afkomstig uit heel Europa en de verscheidenheid aan rassen is groot. Op beide dagen zijn tussen 450 en 480 te keuren honden aanwezig.  Op zaterdag worden FCI groepen 1, 4, 6, 7 & 8 gekeurd, op zondag de overige FCI groepen 2, 3, 5, 9 & 10.

Tijdens deze tentoonstelling kunnen de beste reu en beste teef van een ras een CAC (certificaat van geschiktheid tot schoonheidskampioen - een kampioenschapspunt) van de Raad van Beheer behalen. Aan het eind van iedere dag wordt vanuit de beste van het ras een beste van de rasgroep geselecteerd, waarna uit deze honden de beste hond in deze show wordt gekozen.

In 2024 zal Outdoor Zwolle op 14 en 15 september plaatsvinden. Ongeacht de weersomstandigheden vinden de keuringen buiten plaats. Het is toegestaan om gedurende de dag tenten op het terrein op te zetten en bezoekers zijn natuurlijk van harte welkom.

Inschrijvingen staan open voor iedereen in bezit van een rashond. Inschrijven kan zodra de inschrijving geopend is via onlinedogshows.eu 

In de week voor de show zal de keurvolgorde van de rassen met een tijdschema worden gepubliceerd op onlinedogshows.eu. Als je een specifiek ras wilt komen bekijken kun je daar terugvinden of het ras aanwezig is en op welk tijdstip het ras gekeurd zal worden.

Vragen over Outdoor Zwolle kunnen gesteld worden via ofni.[antispam].@ijsselshow.nl

Is uw hond (of het baasje) toe aan professionele begeleiding in gehoorzaamheid of behendigheid?

Informeer naar onze cursussen en word lid!

ALGEMEEN

De KC Zwolle eo heeft het doel contact tussen liefhebbers van honden te bevorderen en het geven van voorlichting over het houden en opvoeden van honden.

Zij willen dit doel bereiken door

  • het organiseren van lezingen, cursussen, examens en wedstrijden
  • het adviseren van leden bij de aankoop en het houden van honden
  • het uitgeven van een clubblad
  • het organiseren van wandelingen

LINKS

POSTADRES

KC Zwolle
Huub van Doornestraat 17
8013 NR Zwolle

LOCATIE

KC Zwolle
Huub van Doornestraat 17
Marslanden B
8013 NR Zwolle